Obavijest proizvođačima mlijeka

1312

Proizvođači mlijeka su dužni dostaviti Hrvatskoj poljoprivrednoj agenciji (HPA) godišnje izvješće (izjavu) prije 15. svibnja 2015. o izravnoj prodaji mlijeka ili mliječnih proizvoda u kvotnoj godini 2014/2015 proizvođači dostavljaju Agenciji (HPA) ispisanu i ovjerenu (potpisanu) izjavu na adresu Hrvatska poljoprivredna agencija, Ilica 101, 10000 Zagreb.

sve manje mlijeka

Za godišnju evidenciju koristite PRILOG IX. Obrazac 9. Godišnje izvješće o izravnoj prodaji mlijeka ili mliječnih proizvoda

Za proizvođače koji ne poštuju rok države članice za svaki kalendarski dan kašnjenja propisuju plaćanje iznosa jednakog pristojbi za 0,01 % prekoračenja njihove referentne količine za izravnu prodaju. Međutim, iznos ne smije biti manji od 100 EUR niti veći od 1000 EUR.

U slučaju da proizvođači dostave netočne izjave, države članice propisuju im plaćanje iznosa proporcionalnog dotičnoj količini mlijeka i težini nepravilnosti, do maksimalnog iznosa koji je jednak teoretskoj pristojbi primjenjivoj na količinu mlijeka do koje se dolazi primjenom usklađenja, pomnoženo s 1,5.

U slučaju kada do 15. lipnja nije podnesena ikakva izjava, države članice u roku od 15 radnih dana službeno obavješćuju proizvođača da podnese izjavu u roku od 15 dana. U slučaju kada do kraja navedenog roka nije podnesena izjava, Agencija će od proizvođača zatražiti plaćanje iznosa proporcionalno količini mlijeka o kojem se radi.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.