RATARSTVO

Kukuruzna silaža

Siliranje cjelokupne biljke kukuruza ima najdužu tradiciju. Na ovaj način koristi se ukupna hranidbena vrijednost biljke. Skidanje usjeva vrši se u vrijeme voštane zriobe...

Bolesti i štetnici uljane repice

Povećanjem potrošnje biljnih ulja u prehrani i zamjenom konvencionalnih goriva bio dizelom, potrebe za uljanom repicom se povećavaju. Potencijal prinosa uljane repice je genetski uvjetovan...

VINOGRADARSTVO I VINARSTVO

POVRTLARSTVO

Oplodnja rajčice

Jedna od najvažnijih faza u razvoju rajčice svakako jest i oplodnja. Značaj ove faze je utoliko veći ukoliko nam je poznata činjenica kako bez...

Kada treba vaditi krumpir?

U pravilu, krumpir trebamo vaditi kada su gomolji završili svoj fiziološki razvoj, a što se ogleda kroz odumiranje nadzemnog dijela biljke, odnosno, cime. To znači...

VOĆARSTVO

Činjenice o kruškama

Već je na prvi pogled jasno da su kruške u uskom srodstvu s jabukama. Svrstane su u istu skupinu voćaka stablašica, a isti su i...

MASLINARSTVO