Kokošje gnojivo u gnojidbi povrća

9946

Kokošje gnojivo je uistinu jako i zbog toga se obično u povrtnjacima daje prednost goveđem stajskom gnoju.

povtnjak

Međutim, gnoj peradi je veoma bogat hranjivim tvarima nužnim za rast povrća. Tako, primjerice, kokošji gnoj sadržava oko pet puta više dušika u odnosu na goveđi stajski gnoj. Stoga se takav gnoj također može koristiti i to oko deset dana prije sjetve, odnosno, sadnje povrća s tim da se ne unosi preko 2,5-3 kilograma po četvornom metru.

Osim toga, tekući kokošji gnoj možemo koristiti i za prihranu povrća, ali ga prethodno trebamo otopiti u sedam puta većoj količini vode. Dakle, gnoj peradi možete slobodno koristiti u gnojidbi povrća, ali vodeći računa da ne unosite pretjerane količine, odnosno, da ga prethodno razblažite s vodom.

Ako vam vaša količina gnojiva nije dostatna, u bolje opskrbljenim poljoljekarnama možete nabaviti peletirano organsko gnojivo od peradi pod nazivom Italpolina. Gnojivo se koristi u proizvodnji povrća, posebice salate, a prošlo je termičku obradu tako da ne sadrži sjemenke korova niti štetnike a ni uzročnike biljnih bolesti.

1 komentar

  1. Bavim se uzgojem tovnih piliča.Nakon isporuke piliča ostaje 10-15000 kg stajnjaka, tj.slama kao podloga i izmet piliča.Prodajem zainteresiranim..hvala..

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.