Bistrenje vina

653

Mnoga vina nakon prvog pretoka nisu dovoljno izbistrena. Mutnoću u vinu uzrokuju različite koloidne čestice, koje slobodno lebde.

bistrenje vina

Stupanj bistroće je puno veći kod vina koja su bila bistrena s nekim od sredstava za bistrenje kod taloženja mošta.

Vrstu sredstva za bistrenje biramo s obzirom na stupanj i vrstu mutnoće.

Mutnoća se može ukloniti upotrebom:

– bentonita, bentonita i želatine
– kombinacije silicijeve soli i želatine i bentonita

HIDROCLAR H 30 – ima niži stupanj hidrolize sa visokom gustoćom naboja.Idealno sredstvo za bistrenje vina ili mošta zajedno sa SIL FLOC-om, PLUXBENTON- om, BENTOLIT-om SUPER.

Primjeran je također za tretman crnih vina, daje brzu i potpunu bistroću, snižava sadržaj tanina, te oslobađa arome vina. Proizvod sadrži neznatne količine SO2 (10 ml/ hl HYDROCLAR-a daje manje od 1 mg /l SO2 )

DOZIRANJE:
– 15-40 ml/hl za mošt
– 10-20 ml/hl za bijela vina
– 30-60 ml/hl za crvena vina

UPUTSTVO ZA UPOTREBU:

HYDROCLAR H 30 dodajte direktno u vino i dobro promiješajte.

SAVJETI ZA UPOTREBU ŽELATINE:

Optimalnu dozu najbolje je odrediti sa testom prije upotrebe. Navedene doze su preporuka proizvođača, a baziraju se na dosadašnjim iskustvima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here