Poziv vinogradarima

1023

Ministarstvo poljoprivrede uputilo je poziv  svim vinogradarima da najkasnije do 31. svibnja 2013. godine prijave sve površine pod vinogradima evidentirane u ARKOD sustavu, koje do 30. lipnja 2013. godine namjeravaju iskrčiti i ponovno na toj površini posaditi vinograd…

vinogradi

Ministarstvo poljoprivrede poziva sve vinogradare da najkasnije do 31. svibnja 2013. godine prijave sve površine pod vinogradima evidentirane u ARKOD sustavu, koje do 30. lipnja 2013. godine namjeravaju iskrčiti i ponovno na toj površini posaditi vinograd te one vinogradare koji imaju pripremljene površine za sadnju vinograda a koje nisu evidentirane u AKROD-u da takve površine evidentiraju u regionalnim uredima Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju prema mjestu sjedišta poljoprivrednog gospodarstva.

Površine pod vinogradima koje se namjeravaju iskrčiti do 30. lipnja 2013. godine i ponovno zasaditi proizvođači podnose na obrascu: Izjava o krčenju vinograda i namjeri ponovne sadnje. Površine pripremljene za sadnju vinograda proizvođači podnose na obrascu: Prijava površina pripremljenih za sadnju vinograda.

S obzirom na režim zabrane sadnje vinograda za sve članice Europske unije, koji je na snazi do 31. prosinca 2015. godine, ministarstvo ukazuje na važnost evidentiranja navedenih površina, jer sve površine koje se evidentiraju do 31. svibnja 2013. godine ulaze u proizvodni potencijal Republike Hrvatske.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.