175 godina tvrtke Deere & Co

932

Godine 1837. John Deere je izradio i prodao svoj prvi čelični plug, a sve ostalo je povijest…

John Deere je rođen u istočnoj američkoj saveznoj državi Vermont, kasnije je preselio u Dixon u američkoj saveznoj državi Illinois gdje je bio kovač. Tamo je izradio prvi čelični plug koji bio revolucija za ondašnju poljoprivredu, zahvaljujući njegovom plugu, tvrda zemlja Srednjeg zapada postala je obradiva, a ratarstvo produktivan i profitabilan posao.

Deset godina kasnije, Deere je preselio svoju tvrtku u grad Moline, država Illinois, gdje je ubrzo proizvodio više od 1.000 plugova po sezoni. Danas je tamo još uvijek sjedište uprave kompanije. John Deere je ostala jedna od najstarijih industrijskih tvrtki u Sjedinjenim Američkim Državama. Godine 1868. tvrtka je dobila službeni naziv Deere & Company.

Danas su dionice kompanije uvrštene na burzama u Chicagu i New Yorku. Na listi 500 najvećih tvrtki u svijetu JohnDeere je u 2011.g. bio na 98 mjestu.

Gotovo tradicionalno, tvrtka se proglašava jednim od najboljih mjesta za rad u Sjevernoj Americi, a u 2011.g. tvrtka JohnDeere je sa procijenjenom vrijednošću branda od 3,6 milijarde dolara u zauzela prvo mjesto u listi 100 najboljih robnih marki u svijetu. U 175 godina od jednog čovjeka kovača tvrtka je procvjetala u globalnu korporaciju sa više od 60.000 zaposlenih.

Deere & Company objavila je krajem 2010 da tvrtka planira u razdoblju do 2018.g. ostvariti promet od 50 milijardi dolara godišnje. 2011.g. tvrtka je ostvarila novi prodajni rekord u iznosu od 32 milijardi dolara.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Loading...

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.