CASE JX 80

2058

JX serija traktora marke Case IH su univerzalni traktori koji pružaju višestruke prednosti kod temeljne obrade zemlje i površine tla, ali i posebice kod održavanja i za univerzalnu primjenu.

Nova serija JX ima snage motora od 60 do 95 ks što je posebno zanimljivo domaćim poljoprivrednicima koji se najčešće i nalaze u ovom rasponu. Za snažnu radnu primjenu na raspolaganju stoje četiri, pouzdana i učinkovita traktora sa cijenom za natjecanje. Usisni ili turbo-dizel motori sa snažnim okretnim momentom sa tri ili četiri cilindra su plus za svaku primjenu u poljoprivredi.

Sinkronizirani mjenjač brzina (12 + 12) sa Shuttle Command omogućuje primjenu prednjeg utovarivača bez umora za vozača. Još svakako treba istaći da za specijalne kulture na raspolaganju stoji opcionalni mjenjač sporih brzina (20 + 12). To znači dobro usklađene brzine za svaku brzinu kretanja.

JX je dostupan sa pogonom na sva četiri kotača (4×4). Zahvaljujući njegovom pogonu na sva četiri kotača (4×4) moguće ga je dobro koristiti kod izvršavanja teških radova. Mjenjačem brzina, do 40 km/h je moguće dostići velike brzine kretanja pri transportu.

Visoko učinkovita pumpa do 61 l/min količine protoka opskrbljuje hidrauliku. Podizna sila od max.3900 kg podiže i teške radne uređaje. Na raspolaganju stoje do tri dvoradna hidraulična izlaza za strojeve koji za pogon koriste hidro motore i za radne uređaje na prednjoj hidraulici.

Kabina JX traktora sa vratima i prozorima iz punog stakla i velike dimenzije odlikuje se odličnom vidljivošću. Iznad svega mora se priznati da su dobro smišljene pozicije poredanosti opslužujućih elemenata.

Podešavajuće, amortizirano sjedalo vozača pruža vozaču idealni radni okoliš u kojemu se sigurno i udobno osjeća. Grijanje i ventalicija je besprijekorno riješeno, a moguće je otvaranje prednjih i bočnih prozora. Normalno, Case i za ovaj model kao opciju nudi klimu, a ističu u tvorničkim ispitivanjima i minimalnu razinu buke.

JX-traktori su izričito okretni zahvaljujući zaokretnom radijusu traktora od 4,9 m. Ovo ćete stvarno znati cijeniti posebno kod zaokretanja traktora na kraju brazde i kod izvođenja radova sa prednjim utovarivačem.

Kapacitet spremnika, odnosno našim domaćim rječnikom rečeno, rezervoara goriva je 92 litre. U tvorničkim prospektima preporučuju svakih 300 radnih sati izmjenu ulja. Sam traktor je mase 3600 kilograma dok su oni tipovi s 90 i 95 ks teži stotinjak kilograma.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Loading...

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.