Cisterna Bauer BSA Lowliner

1441

Linija Bauer BSA uvedena je u asortiman 2017. godine te pruža opciju koja najbolje odgovara profesionalnim operatorima/izvođačima, kao i velikim farmama s vlastitim postrojenjima za anaerobnu digestiju.

Spremnici su visoke kvalitete i nemaju korozije unatoč tome što se, na primjer koriste već duže vremena i kroz njih prođe više tona gnojnice ili digestata za biljke. Novi asortiman cisterni za gnojnicu i digestate – BSA Lowliner sad objedinjuje Bauerov dizajn i izvedbu sa svim vrstama čelika tvrtke Bauer BSA, podružnice iz Njemačke.

Zaštita od korozije ključna je značajka Bauer BSA. Zavareni čelični spremnici (cisterne) presvučeni su vruće pocinčanim slojem iznutra i izvana; tako dobivaju visokokvalitetnu obojenje i zaštitu. Dvostruki sloj zaštite od korozije pomaže u očuvanju postojanosti, kao i rastućoj prodaji Bauer BSA Profiline spremnika, koji se nude u standardnoj Bauer BSA plavoj ili u nekoj drugoj boji po izboru.

Postoji nekoliko varijanti poklopca spremnika cisterne. Standard je zglobni poklopac s Ø 470 mm i preklopnim vijkom. Na zahtjev, može se naručiti hidraulični poklopac sa šarkama Ø 500 mm ili hidraulični klizni poklopac sa svjetlom od 650 x 500 mm. Klizni poklopac je idealan za punjenje odozdo kroz vanjsku pumpu za gnojnicu. Često se koristi posebno brtvilo koje sprječava istjecanje gnojnice čak i kod brzog skretanja.

Od iznimnog je značaja najnoviji dodatak Bauer BSA liniji raspršivača – Lowlinerov spremnik (cisterna) koji je podijeljen u dvije komore, sa sustavom kontrole protoka koji osigurava da se stražnja komora najprije prazni, čime se i povećava okomito opterećenje tijekom postupka pražnjenja.

Sustav automatski kontrolira da se stražnja komora uvijek prozrači, a nakon toga isprazni. Rezultat je značajan porast vuče, a prije svega kod primjene teških uređaja za distribuciju. Također, spremnik (cisterna) ima gotove utore za ugradnju velikih sklopova kotača. Težište je 25 cm niže nego kod cilindričnog spremnika, što daje stabilnost pri vožnji cestom i pri radu na nagnutom tlu. Spremnici od 12.000, 16.000 i 18.500 litara imaju ugrađenu usisnu cijev ( s lijeve ili desne strane) za punjenje i opremljeni su s BSA pužnom pumpom, kapaciteta 6.000 lit/ min.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.