Uz dobrog partnera lakše je proizvoditi

898

Dugi niz godina Žito grupa jedan je od vodećih poljoprivrednih proizvođača i organizatora poljoprivredne proizvodnje u Republici Hrvatskoj.

Poljoprivredna proizvodnja zasniva se na 22.000 ha vlastitih poljoprivrednih površina te se ugovara zajednička proizvodnja na 60.000 ha s partnerima na domaćem tržištu.

Vodeći se mišlju kako je proizvoditi puno lakše uz podršku partnera, pridaje se velika pažnja transferu znanja i iskustva poslovnim partnerima s kojima se ugovara zajednička proizvodnja. Kontinuirano se provode pokusi na vlastitim površinama, a poseban naglasak stavlja se na višegodišnje pokuse suncokreta i uljane repice. Na istima se prate nova selekcijska dostignuća renomiranih sjemenskih kuća, a na osnovu kojih se može točnije definirati koji je sjemenski materijal interesantan za daljnju selekciju i širu proizvodnju. Također, održavaju se savjetovanja s partnerima, obilježavaju se dani polja, predsjetveni skupovi, a na raspolaganju partnerima stoje stručni tehnolozi s višegodišnjim iskustvom, koji izlaze na polje, utvrđuju stanje usjeva i savjetuju proizvođače.

Uz stručnu podršku, Žito grupa poslovnim partnerima nudi i logističku podršku. Brojne kooperacije, maloprodaje, skladišni i silosni kapaciteti strateški su pozicionirani kako bi bili na usluzi proizvođačima, a iste možete posjetiti na sljedećim lokacijama: Velika Kopanica, Đakovo, Drenje, Gorjani, Piškorevci,Šodolovci, Drenovci, Lipovac, Gradište, Vrbanja, Osijek, Čepin, Dalj, Kneževi Vinogradi, Koška, Šljivoševci, Čađavica, Slatina i Donji Miholjac.

Na lokacijama se odvija prijem merkantilnih roba, a opskrbljene su i sjetvenim repromaterijalom, robama iz prodajnog asortimana Žito grupe kao i brojnim drugim artiklima potrebnim u poljoprivrednoj proizvodnji.

Strateški interes je osigurati samodostatnu proizvodnju suncokreta, uljane repice, šećerne repe, kukuruza, pšenice, ječma i soje s domaćeg tržišta, koji su kontrolirane kvalitete i podrijetla i to najmanje u visini potreba prerađivačkih kapaciteta. Primjerice, u protekloj godini za potrebe prerade kupljeno je 80% ukupnih količina suncokreta s domaćeg tržišta. Većina navedenih roba dodatno se oplemenjuje u vlastitim prerađivačkim kapacitetima Žito grupe i stvaraju se nove vrijednosti.

U ovom segmentu poljoprivredne proizvodnje ulažu se veliki napori i sredstva kako bi se došlo do novih znanja koja doprinose podizanju proizvodnje na najprofitabilniju razinu. Znanja i iskustva dijele se s poslovnim partnerima kako bi se ostvarila zajednička proizvodnja. Ovakav način poslovanja pokazao se uspješan i rezultira zadovoljstvom svih sudionika, stoga, postanite i Vi dio ove priče i rastite zajedno sa Žitom!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.