Održan „Dan polja uljane repice“ u organizaciji Tvornice ulja Čepin

985

U utorak 22. svibnja, održana je, drugu godinu za redom, manifestacija „Dan polja uljane repice“ u organizaciji Tvornice ulja Čepin koja je u sastavu Žito grupe. Događaju su prisustvovali brojni partneri koji su ujedno i proizvođači uljane repice te predstavnici vodećih sjemenskih kuća u Hrvatskoj.

Okupljene proizvođače pozdravila je Barbara Radat, nakon čega je uslijedio obilazak pokusnog polja u kojem je sudjelovalo 6 sjemenskih kuća (BC institut, Dekalb, KWS, Mauthner, RWA i Syngenta) s 36 hibrida i 2 sorte uljane repice.

Nakon što su predstavnici sjemenskih kuća predstavili svoje hibride, druženje se nastavilo u restoranu Crna svinja gdje je gospodin Juraj Klarić iz Savjetodavne službe iznio rezultate pokusa iz prijašnjih razdoblja te predstavio ovogodišnji pokus. Proizvođači su mogli saznati korisne informacije o tome koji su hibridi i sorte bili prinosom najveći, a koji najmanji, te što se koristilo od agrotehničkih mjera u samoj proizvodnji.

Sve uzvanike pozdravio je Predsjednik uprave Žito d.o.o. Osijek gospodin Marko Pipunić. I ove godine Žito je spremno za kupnju uljane repice i ostalih merkantilnih roba, a svojim partnerima garantira siguran otkup i uredno plaćanje.

Površine pod uljanom repicom rastu posljednjih nekoliko godina. Procjenjuje se da je ove godine zasijano 53.000 ha što je za 10.000 ha više u odnosu na prošlu godinu. Tvornica ulja Čepin do sada je uložila 25 milijuna eura u nova pogonska postrojenja i proširenje kapaciteta te ima mogućnost otkupiti i preraditi 150.000 tona uljarica.

U nastavku druženja okupljeni su mogli uživati u raznim delicijama među kojima su se našli i DOBRO proizvodi, novi brand trajnih mesnih proizvoda koje proizvodi Žito grupa, a koji sve više zauzimaju veliki značaj na policama trgovačkih lanaca.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.