Za kilogram meda najviše 45 kuna

619

Veleprodajna cijena meda neće biti ispod 30 kuna, a maloprodajna će biti u rasponu od 35 do 45 kuna, ovisno gdje se obavlja prodaja…

NAŠICE – Na ocjenjivanje je pristiglo 39 uzoraka meda od pčelara iz našičke Pčelarske udruge, a ocjenjivačku komisiju vodio je Zlatko Puškadija. Riječ je 13. druženju članova i dodjeli priznanja 4. ocjenjivanja meda u Našicama, koje je pod pokroviteljstvom Grada Našica organizirala Pčelarska udruga “Pčela” Našice.

Kako je naveo Puškadija, najviše je bilo uzoraka cvjetnog te bagremovog i suncokretovog meda. Osvojeno je 9 brončanih, 20 srebrnih i 10 zlatnih odličja, što je više nego uvjerljiv dokaz vrsnoće meda našičkog kraja.

– U odnosu prema prvom ocjenjivanju, pčelari su mnogo napravili na kvaliteti pakiranja i na tehnologiji manipuliranja medom, znači na tome da što manje ‘pokvare’ med. Pčela donose prirodan med, a pčelari se natječu u tome tko će ga što manje ‘pokvariti’. S ponosom mogu reći da su Našice pčelarski kraj i kraj pčelara koji znaju svoj posao. Medovi našičkih pčelara iznimni su medovi – rekao je Puškadija.

U završnici druženja našičkih pčelara, predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza Martin Kranjec održao je predavanje o aktualnostima u pčelarstvu, s posebnim osvrtom na cijene meda.

– Dogovorili smo se da ove godine nećemo dizati cijene prodaje na kućnom pragu, s obzirom na recesiju. Dakle, veleprodajna cijena neće biti ispod 30 kuna, a maloprodajna će biti u rasponu od 35 do 45 kuna, ovisno gdje se obavlja prodaja – napomenuo je Kranjec i dodao da ove godine neće biti meda za izvoz, ali će ga sigurno biti za domaću potrošnju.

Okupljene pčelare pozdravili su predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza Martin Kranjec, predsjednik Saveza pčelara Osječko-baranjske županije Zvonimir Pajnić, predsjednik Pčelarske udruge “Pčela” Našice Antun Dalšašo i gradonačelnik Našica Krešimir Žagar.

S. Fridl / Glas Slavonije

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.