Zbog tromosti administracije uzgojenu ribu ne mogu ni pokloniti

525

Obitelj Abramović iz Čaglina posljednjih su se desetak godina posvetili uređenju sustava malih ribnjaka koji se na jednom hektaru površine nalaze na lokalitetu Lužnjak.

sarani

Prije nekoliko godina Nataša je registrirala i obrt za slatkovodnu akvakulturu, za koji je, kao povlaštenu djelatnost, svojevremeno od države bila predviđena i posebna povlastica.

Ribnjačarstvu Abramović Ministarstvo poljoprivrede treba izdati dozvolu kako bi ostvarili pravo na korištenje kopnenih voda radi uzgoja ribe. Iako na izdavanje toga dokumenta čekaju već nekoliko godina, potrebni dokument još nije uspjela ishoditi.

Nataša Abramović kaže da Ministarstvo poljoprivrede treba najprije zatražiti mišljenje Hrvatskih voda, nakon čega može izdati dokument koji bi nam omogućio normalno poslovanje.

“Iako posjedujemo idealne resurse za mrijest šaranske mlađi, za kojom postoji i potreba na tržištu, uzgojenu ribu ne smijemo prodavati pa čak niti pokloniti. Novčane kazne za ovakvu vrstu prekršaja mogu iznositi i do 150.000 kuna pa nam preostaje jedino čekanje da resorno ministarstvo riješi naš slučaj”, kaže Nataša Abramović za Glas Slavonije.

Dodaje da su u Ministarstvu poljoprivrede, prilikom njezinog zadnjeg posjeta, tromost administracije željeli prebaciti na lokalnu samoupravu, koja je, tvrdi, svoj dio posla odradila korektno.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.