Vraćaju se šarani u lipovljanske ribnjake

699

PP Orahovica u prvoj će fazi u revitalizaciju ribnjačarstva Lipovljani koja će započeti na proljeće uložiti 9 milijuna kuna i zaposliti 25 radnika.

 

vracaju se sarani u lipovljane

Darko Dukarić, predsjednik uprave PP Orahovica je izvjestio na konferenciji za novinare da nakon prve faze obnove ribnjačarstva Lipovljani slijedi I druga faza, koja uključuje turizam.

U drugoj fazi bit će uloženo 25 milijuna kuna i zaposleno novih 25 do 27 radnika, kaže Dukarić koji je u ime uprave PP Orahovice potpisao koncesijski ugovor na 50 godina za lipovljanske ribnjake s Ministarstvom poljoprivrede.

Tako će nakon 14 godina agonije, propadanja i neizvjesnosti na 650 hektara Ribnjačarstva Lipovljani iduće godine započeti uzgoj konzumnog šarana, istaknuto je na predstavljanju projekta obnove Ribnjačarstva.

Kompletna revitalizacija ribnjaka i izgradnja novih turističkih sadržaja bit će završena do kraja 2014. godine.

Sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel naglasila je da su županija i lokalna zajednica u rekordnom roku ispunili sve administrativne uvjete omogućivši potpisivanje koncesijskog ugovora i početak ulaganja.

PP Orahovica sa Lipovljanima sada u koncesiji ima četiri slatkovodna ribnjaka ukupne površine 3300 hektara. Ove je godine tvrtka uzgojila oko 1200 tona uglavnom konzumnog šarana, od čega je 80 posto izvezeno, kaže Darko Dukarić.

Ribnjačarstvo Lipovljani je osnovano 1969.g. u sastavu tadašnje Šumarije Lipovljani.

U prijeratnom razdoblju su na domaće i inozemno tržište plasirali 80 vagona konzumnog šarana i zapošljavali oko 70 radnika.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.