Nastavljeno suđenje u aferi Đakovština

548

Nastavlja se suđenje u aferi Đakovština u kojoj su oštećena među ostalim i 534 obiteljsko-poljoprivredna gospodarstava čija ukupna potraživanja iznose nešto manje od sedam milijuna kuna.

OSIJEK – Saslušanjem novih svjedoka jučer je na Županijskom sudu Osijek nastavljeno suđenje u slučaju Đakovština, piše Glas Slavonije. Ivo Andraković član Uprave zadužen za pravno-kadrovske poslove u Đakovštini, potvrdio je svoj prijašnji iskaz te na upit obrane o načinu odlučivanja na izvještajnim kolegijima koji su se događali u spornom razdoblju u 2008. i 2009. godini, potvrdno odgovorio o održanom sastanku u prosincu 2009., održanom u Zagrebu.

“Na sastanku je bila cijela Uprava, a u ime Ministarstva bivši ministar Đuro Popijač i tadašnji potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks koji su tijek razgovora ipak prepustili članovima Fonda za sanaciju. Razgovaralo se o pronalaženju rješenja za očuvanje Đakovštine i smatram da su predstavnici politike bili dobro upoznati sa stanjem unatrag tri godine. Govorilo se i o dugovanjima prema HEP-a”, rekao je Andraković kojeg su potom ispitali i okrivljeni, među kojima i prvookrivljeni Paško Gašpar.

On je svjedoka upitao sjeća li se kako je on osobno nekoliko puta ukazivao na stečaj.

“Sjećam se da ste rekli pokojnom direktoru Matiću kako se treba riješiti robnih zaliha, jer ćemo svi završiti u zatvoru”, odgovorio mu je Andraković, koji je potvrdio i to da su članovi inventurne komisije za robne zalihe; glavni tehnolog, poslovođa silosa i predstavnik komercijale, uvijek bile osobe s određene funkcije, a koje je imenovao direktor. Dodao je i to da se tajnom smatrao dokument na kojem je naznačeno gdje se nalazi određena količina robe.

Suđenje je potom nastavljeno iskazima ostalih svjedoka, a završetak suđenja bliži se kraju. Nakon njihovog saslušanja okrivljeni će iznijeti svoju obranu nakon čega se očekuje izricanje presude.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.