Zbog zatvaranja ispostave Agencije za plaćanja u Đakovu sutra najavljen prosvjed

561

Sutra u 11 sati članovi udruge “Brazda” prosvjedovat će ispred ispostave Agencije za plaćanja u poljoprivredi u Đakovu.

agencija za placanja

Urede ove Agencije, koja je nadležna za evidenciju, prijavu i isplatu potpora, prosječan poljoprivrednik posjećuje 20-ak puta godišnje.

I dok je do sada u krugu od 100 metara mogao obaviti brojne administrativne obaveze u katastru, gruntovnici, poreznoj upravi, banci, knjigovodstvu, gradskom poglavarstvu i Agenciji, poljoprivrednik će sada morati, osim silne papirologije po Đakovu, još na desetke puta odlaziti u Osijek.

Kako tvrde u udruzi, to će uzrokovati veliko gubljenje vremena i enrormne gužve u Osijeku, budući da se zatvaraju i druge ispostave u Osječko-baranjskoj županiji. Samo rijetki poslovi u Agenciji mogu se odraditi poštom i preko interneta.

“Sve to dovest će do šteta u proizvodnji jer će naši poljoprivrednici lutati po osječkim ulicama i uredima, umjesto da rade u polju. Posebno će nastradati staračka gospodarstva koja se i inače teže snalaze s papirima, pa će se povećati broj socijalnih slučajeva zbog odustajanja od proizvodnje, a i mnogim stočarima će biti otežan posao zbog vrlo zahtjevnog prijavljivanja promjena u brojnosti grla stoke”, stoji u priopćenju Udruge.

Zbog svega navedenog, Brazda sutra u 11 sati ide u prosvjed ispred Agencije za plaćanja, a pozvali su i ostale poljoprivrednike, ugrožene ovom novom mjerom, da im se pridruže.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.