Zeolitom protiv aflatoksina

1015

Mineral promet u vlasništvu Đure Ercegovca prodao je zeolit prerađivaču mlijeka tvrtki Meggle koja je zatim besplatno podijelila kooperantima na farmama.

 

zeolit

Telefoni mu proteklih dana ne prestaju zvoniti, farmeri i veliki proizvođači raspituju se kako doći do čudotvornog minerala koji u tri dana može pročistiti organizam krave od aflatoksina iz zaražene stočne hrane, piše u tekstu Večernjeg lista.

“Zeolit se primjenjuje u mnogim područjima, prisutan je u deterdžentima, pročišćivačima vode, a sve više se istražuje i njegov učinak na ljudski organizam. Prodajem ga po cijeni od 14 kuna za kilogram, a četiri kilograma na tonu hrane dovoljna su za terapeutski učinak. Zeolit počinje djelovati već nakon sat vremena, no prvi pravi učinci mogu se vidjeti nakon 72 sata, koliko traje kravlja probava. Maksimalni broj dana za potpunu detoksikaciju životinjskog organizma približno je 21”, kaže Ercegovac za Večernji list.

Ercegovac kaže da je djelovanje zeolita bazirano na biofizikalnim svojstvima i ionskoj izmjeni.

“Ima snažan negativan naboj koji na sebe veže toksine s pozitivnim nabojem, a zbog bogate zasićenosti molekulama vode, zeolit na mjestu odakle je ‘uzeo’ toksine ostavlja molekule vode. Ne taloži se u organizmu, ne izaziva ovisnost i potpuno je siguran za upotrebu jer nema nikakve nuspojave”, objašnajva Ercegovac citirajući desetke svjetskih istraživanja koja potvrđuju njegove riječi.

Ugledni američki veterinarski fakulteti poslali su mu rezultate analiza prema kojima zeolit ima mogućnost 100-postotne apsorpcije aflatoksina, a izuzetno je učinkovit i u vezivanju drugih mikotoksina, poput otratoksina koji se nedavno pojavio u uvoznom povrću.

Svoj je zeolit Ercegovac slao i vrhunskim domaćim laboratorijima, poput onog na Zavodu za javno zdravstvo, koji su također potvrdili da je mineral posve siguran za upotrebu u životinjskoj prehrani. Ercegovac zeolit proučava punih osam godina. Nije bilo lako, priznaje, uvjeriti proizvođače u djelotvornost praha koji se na prvi pogled ne čini različit od običnog, finog gipsa.

“No, kada su shvatili da stvar doista djeluje, a to su vidjeli po ponašanju, apetitu i zdravlju životinja, posao je počeo ići. Nisam jedini koji se bavi ovime, ali ipak svim mljekarima i velikim proizvođačima savjetujem da u upotrebu uvrste zeolit, jer će rezultate vidjeti i moći vrlo brzo izmjeriti. Uvjet je, naravno, kao što je savjetovao i ministar poljoprivrede, da se krave prestanu hraniti kontaminiranom hranom”, objašnjava vlasnik Mineral prometa.

1 komentar

  1. Lijep Pozdrav,
    ako se netko interesira za kupnju Zeolita,posjedujem 23 000 kg,molim da se javi na email…..

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.