Pipunić: Nitko ne može vaš suncokret koji proizvedete bolje platiti nego mi u Žitu

573

Osječka tvrtka Žito vjerovatni novi vlasnik IPK Tvornice ulja Čepin okupila je stotinjak proizvođača suncokreta kako bi ih upoznala sa budućim planovima za tu tvrtku.

sunflower1

Marko Pipunić, vlasnik i direktor osječkog Žita, jučer je okupio 100-tinjak proizvođača suncokreta, dugogodišnjih kooperanata te tvrtke, s područja čak tri slavonske županije – Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i Virovitičko-podravske – kako bi ih upoznao s planovima koje ima za tu tvrtku.

Pipunić je napomenuo kako vjeruje da će preuzeti Tvornicu ulja Čepin te rekao kako će odmah nakon preuzimanja u Uljaru uložiti 12 milijuna eura u pogon za ekstrakciju kako bi se povećala konkuretnost proizvodnje, a u skorije vrijeme planira uložiti još 20 milijuna eura.

“No, to sve neće značiti ništa ako i vi u svemu tome ne vidite svoj interes, što znači da trebate raditi s nama, a ne s konkurencijom. Želio bih da shvatite da nitko ne može vaš suncokret koji proizvedete bolje platiti nego mi u Žitu. Osim toga, mi smo tu, ako treba možete nam i prigovoriti jer smo mi tu, tu živimo i radimo i želimo da ovom kraju vratimo industriju”, kaže Pipunić, a piše Glas Slavonije.

Pipunić je dodao kako su spremni ugovoriti, isplatiti i preraditi cjelokupnu hrvatsku proizvodnju suncokreta koja se ovo proljeće procjenjuje na oko 40.000 hektara.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.