Srbija: Kreće realizacija projekata za navodnjavanje

552

Srbija trenutno ima dovoljan broj gotovih projekata za navodnjavanje koji će biti financirani iz kredita Fonda za razvoj “Abu Dabi”, na kojima će radovi krenuti već sa početkom građevinske sezone.

navodnjavanje

Izjavio je ministar poljoprivrede Dragan Glamočić.

Navodeći da je riječ o projektima u Vojvodini i u centralnoj Srbiji, Glamočić je u intervjuu Tanjugu rekao da sredstva vrlo brzo trebaju početi stizati.

“Ugovor je finaliziran, otišao je na potpis, očekujemo da ta sredstva vrlo brzo počnu stizati”, kazao je Glamočić.

On je podsjetio da je Srbija dobila dvije vrste kredita od Fonda za razvoj “Abu Dabi” – prvi, od 100 milijuna dolara, namjenjen je za navodnjavanje, a drugih 100 milijuna dolara biti će usmjereni u opće projekte u poljoprivredi.

Dio projekata koji se odnose na navodnjavanje u prvoj fazi biti će usmjeren najviše ka izgradnji infastrukturnih objekata i čišćenju kanala, kako bi se poljoprivrednici mogli priključiti na sisteme, objasnio je ministar.

“Prilikom realizacije ovih projekata, poštovat ćemo ravnomjernu teritorijalnu zastupljenost i ekonomsku komponentu”, dodao je Glamočić.

Kada je riječ o općim projektima, poljoprivrednici će imati mogućnost kupovine mehanizacije, nove opreme, izgradnju novih objekata…, kazao je on.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.