Proizvođači slatkovodne ribe upozoravaju na kriminal u isplati poticaja

1112

Predsjednik Grupacije za slatkovodno ribarstvo HGK, predsjednik Udruge proizvođača pastrve te poznati proizvođač i prerađivač pastrve, prof.dr.sc. Emin Teskeredžić s kolegama pastrvašima predložio je hitan sastanak za kojeg MP i HAZP moraju tri dana prije održavanja dostaviti podatke iz minulog petogodišnjeg razdoblja, piše Večernji list.

pastrva

Proizvođači slatkovodne ribe uza sve praktične probleme već godinama upozoravaju na kriminal u isplati poticaja o čemu su slali predstavke i istražnim organima. Poznato je da je to dovelo do nižih cijena u maloprodaji nego su troškovi proizvodnje. Rezultat je rapidno smanjenje proizvodnje te padanje na koljena (i sposobnih) ribnjačara. Zato je predsjednik Grupacije za slatkovodno ribarstvo HGK, predsjednik Udruge proizvođača pastrve te poznati proizvođač i prerađivač pastrve, prof.dr.sc. Emin Teskeredžić s kolegama pastrvašima predložio hitan sastanak za kojeg MP i HAZP moraju tri dana prije održavanja dostaviti podatke iz minulog petogodišnjeg razdoblja.

– Ne radi se samo o gospodarskom pitanju, nego i o moralnom i nacionalnom, kaže Teskeredžić za Večernji list.

Jer osim problema nelojalnih cijena onih što su jamili poticaje nije isto je li pastrva prve ili četvrte klase, s gorskog potoka ili crpkama tjerane reciklaže, koliko i kako putuje do potrošača i sl. Tako nam se događa da svoju iskonski čistu proizvodnju gasimo a zasipaju nas uvoznim smećem.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.