Bihać: Poljoprivrednici traže ostavku ministra Lijanovića

517

U Bihaću su se sastali predstavnici Kordinacije poljoprivrednih udruženja FBIH na kojem je bilo riječi o katastrofalnoj situaciji u poljoprivredi na području FBIH.

Tom prilikom zatražena je bezuvjetna ostavka federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, hitno sazivanje tematske sjednice Vlade FBiH, najkasnije do 21. rujna ove godine, na kojoj će se raspravljati o hitnoj isplati premija za proizvodnju u proteklih osam mjeseci, interventnom osiguranju novčanih sredstava u vidu subvencija za jesenju sjetvu primarnim poljoprivrednim proizvođačima, povodom nastalih elementarnih nepogoda koje su zadesile FBiH u 2012. godini, te o neprovođenju zaključaka s tematske sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH održane, 24. travnja ove godine, od strane federalne Vlade.

“Ukoliko Vlada Federacije BiH ne sazove tematsku sjednicu povodom naših zahtjeva, poljoprivrednici iz cijele Federacije BiH izvršit će blokadu zgrade federalne Vlade 4. listopada ove godine sa samo jednim zahtjevom, ostavka kompletne Vlade, i blokada će trajati sve do njihove ostavke”, ističe se u priopćenju Koordinacije.

Također, iz te organizacije izrazili su zabrinutost, kada je u pitanju poljoprivredna proizvodnja, a naročito proizvodnja mlijeka zbog značaja mljekarstva kao grane animalne proizvodnje za Unsko-sanski kanton i FBiH, u kojoj bi po njihovom mišljenju, pod hitno trebalo poduzeti određene konkretne mjere.

Zaključci sa sastanaka su dostavljeni predsjedatelju Zastupničkog doma parlamenta FBiH, predsjedatelju Doma naroda FBIH, federalnom premijeru te federalnom ministru poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Dnevni Avaz

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.