Erdutski vinogradi izvoze u Kinu

877

Erdutski vinogradi u suradnji s tvrtkom Paralela d.o.o iz Čepina, nakon niza kontakata i uzajamnih posjeta u posljednjih godinu dana uspostavili su poslovnu suradnju sa kineskim kupcima te su u Kinu otpremili čak 14.000 butelja najkvalitetnijih vina.

bistrenje vina

Posebna je zanimljivost da se kineski partner, vlasnik velikog trgovačkog lanca sa čak 76 megamarketa diljem Kine, ponajviše u gradovima/pokrajinama Šangaj, Ninbo i Haiko, opredijelio za plasman upravo najkvalitetnijih i najskupljih vina Erdutskih vinograda, tako da litru vina ledene berbe plaća čak 114 eura, a ona u prodaji nailaze na veliki interes kupaca pa u Erdut stižu i nove narudžbe. Velik je interes kineskih kupaca i za crvenim vinima Erdutskih vinograda pa se ubuduće očekuje i njihov značajno veći plasman.

Vlasnike i menadžment Erdutskih vinograda osobito raduje što su upravo svi njihovi vinogradi došli u fazu punih uroda pa od ovogodišnje berbe očekuju čak 3,5 milijuna litara vina, što će biti i povijesni uspjeh vinarije. A to će se, prema sadašnjem izgledu i kondiciji vinograda, sigurno i postići. Eventulno bi im mogao naštetiti samo led, no i protiv toga tvrtka ima policu osiguranja s najvećom hrvatskom osigurateljnom kućom – Croatia osiguranjem.

A kako se u Erdutskim vinogradima maksimalna pozornost posvećuje kakvoći vina, to će uz lanjsku kupnju jednog novog kombajna za branje grožđa ove godine nabaviti još jedan takav stroj vrijedan više od 200 tisuća eura. To će omogućiti da se berba najzastupljenije graševine obavi za samo dva tjedna, odnosno u tehnološki najboljoj fazi zriobe, za razliku od ručne berbe koja bi potrajala i dulje od mjesec dana. Pritom će grožđe namijenjeno vrhunskim vinima i dalje biti brano ručno, pa će, kao što je to slučaj i u prethodnim radovima u vinogradima, postojećim 85 zaposlenika pomagati i stotinjak sezonaca, uglavnom stanovnika Erduta i okolnih mjesta.

Uz sve to, Erdutski će vinogradi i dalje nastaviti dosadašnju uspješnu suradnju sa svojim kooperantima s područja Erdutskog vinogorja te i ove godine od njih otkupiti sve viškove uroda grožđa s oko 50 hektara vinograda. U cilju pak društveno odgovornog poslovanja Erdutski vinogradi nastavljaju i poslovnu suradnju s tamošnjim vlasnicima vinogradarske poljodjelske mehanizacije tako da oni u tzv. “outsourcingu” za tu tvrtku obavljaju sve vinogradarske radove na obostrano zadovoljstvo.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Loading...

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.