Virovitički šećer najkvalitetniji na tržištu

866

Prema rezultatima istraživanja tržišta QUDAL – Quality meDal Croatia za 2015./2016. godinu Viro šećer nudi najvišu razinu kvalitete na hrvatskom tržištu.

secer

Šećer virovitičke tvornice drugi je put zaredom dobio ovo prestižno priznanje hrvatskih potrošača, osvojivši pet zvjezdica.

“Viro se od početka poslovanja odredio prema visokoj kvaliteti šećera. Zahvaljujući značajnim ulaganjima Viro je danas jedina šećerana u regiji koja zadovoljava najviše standarde i jedini je certificirani dobavljač globalnih kompanija poput Coca-Cole, Pepsija, Danonea i Krafta. Zlatna medalja za kvalitetu potvrda je da smo na pravom putu. Stalno povećanje kvalitete i učinkovitosti izuzetno je važno za hrvatsku industriju šećera kako bismo bili spremni za poslovanje nakon ukidanja proizvodnih kvota u Europskoj uniji 2017. godine”, rekao je Željko Zadro, predsjednik Uprave Viro tvornice šećera.

Inače, ove godine predviđena je prerada 414.000 tona šećerne repe iz koje će Viro proizvesti 58.000 tona konzumnog šećera, 17.000 tona melase, 10.000 tona suhog peletiranog rezanca i 37.000 tona prešanog rezanca. Uz to, planirana je i prerada 22.000 tona sirovog šećera iz čega će se proizvesti 21.000 tona konzumnog šećera i 900 tona melase, a do kraja godine se očekuje i realizacija uslužne proizvodnje izvankvotnog šećera u količini od 30.000 tona za izvoz izvan Europske unije.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Loading...

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.