Zagrebačka županija daje OPG-ima više od 13 milijuna kuna

852

Zagrebačka županija podjeliti će više od trinaest milijuna kuna tijekom ove godine za poticanje razvoja u poljoprivredi.

Većina natječaja već je raspisana tijekom veljače i ožujka, a bit će otvoreni do pred kraj godine, odnosno do trenutka kada budu potrošena sva sredstva.

Namijenjeni su kao potpora razvoju poljoprivrede i infrastrukture preko jedinica lokalne samouprave, za sufinanciranje dokumentacije za prijavu na EU fondove ili povećanje energetske učinkovitosti. Veći dio novca koji se izdvaja iz županijskog proračuna uglavnom je namijenjen poticanju konkurentnosti, točnije modernizaciji poljoprivrednih gospodarstava.

Gordana Županac, pročelnica za poljoprivredu Zagrebačke županije Gordane Županac rekla je da se najviše sredstava ulaže u modernizaciju cvjećarstva, povrtlarstva, vinogradarstva, stočarstva i voćarstva pa ih tako dok ih ima, dobiju svi koji ih traže.

Tako je tijekom prošle godine Zagrebačka županija natječajima za poticaje poljoprivrednicima proslijedila 5,4 milijuna kuna. Poticaje je dobilo 1045 poljoprivrednika.

“Stotinjak poljoprivrednika godišnje uspije se modernizirati i razviti prema ozbiljnom poljoprivrednom gospodarstvu i u tome im koriste poticaji. Više je vremena potrebno da stanu na noge kada počinju proizvodnju. Lakše je onima koji su svoja gospodarstva ozbiljno postavili na noge do, recimo, 2009. Bez obzira na to, u našoj se županiji poljoprivreda razvija”, zaključila je pročelnica Županac.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Loading...

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.