Najbolje iz agrobiznisa u svibnju u Trilju, prijave za izlagače još otvorene!

526

Više od 40 gradova i općina iz Hrvatske i BiH partneri su ovogodišnjeg 8. Međunarodnog sajma inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji Agro Arca koji će se od 8. do 10. svibnja prvi puta održati u jednom od najmlađih hrvatskih gradova, Trilju u organizacija Grada Trilja, Udruge inovatora Hrvatske i uz podršku Splitsko-dalmatinske županije.

predstavljanje Agro Arce

Ondje će se ove godine uz gradove partnere među kojima su Bjelovar, Virovitica, Trogir, Kašela, Karlovac i Mostar, predstaviti poljoprivrednici i tvrtke i inovatori iz Hrvatske i desetak zemalja svijeta. Među izlagačima kojih se ove godine očekuje 200-injak su obiteljska poljoprivredna gospodarstva poput Eko Severa, sirane Gligora, Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika, tvrtke PIP i drugih.

Voditeljica projekta Agro Arce iz udruge inovatora Hrvatske Silvana Svilar kaže kako je cilj Agro Arce između ostalog predstaviti i najbolje iz industrije hrane i pića kao primjer i poticaj za ulazak u agrobiznis. Dobar primjer je i sirana Peđa u triljskoj poduzetničkoj zoni Čaporice otvorena prije dvije godine. Ona danas ima 15 zaposlenika i proizvodi sireve od kravljeg, ovčjeg i kozjeg mlijeka za hrvatsko i strano tržište. Proizvode će predstaviti na Agro Arci, a u sirani se nadaju da će im sajam donijeti nove kooperatne, ali i nove kupce.

Izlagačima je u Trilju na raspolaganju više od 3000 kvadratnih metara unutarnjeg i vanjskoj prostora, a prijave za izlaganje otvorene su do 1. svibnja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.