Bez značajnijih promjena cijene pšenice i kukuruza

962

Na burzama je jedino cijena pšenici porasla radi zabrinutosti oko uroda Hard Red Winter pšenice i pada US dolara- većina američkog HRW-a je porasla za 10-11 USD/mt, piše Liderpress.

psenica

Kukuruz je također krenuo uzlaznom putanjom no samo za dolar dva za futures-e i cash cijene.

Velike aktivnosti nije bilo na tržištu, nije ni bilo razloga za porast cijena, osim eventualno pada dolara. Neki stručnjaci očekuju porast cijene narednih desetak dana, do objave novog USDA izvješća o sadnji i zalihama , iako očekuju da će izvještaj potaknuti cijene kukuruza prema gore.

Zalihe koje će biti objavljene u izvješću su izrazito bitne kako bi stručnjaci mogli razabrati količine koje moraju biti prodane prije iduće žetve- ogromne zalihe bi utjecale na pad cijena dok bi niže zalihe potakle rast.

Sojino zrno i sojina sačma završile su tjedan sa relijem futures cijena u petak no cjelokupno gledano cijene krajem prošlog tjedna na istom su nivou kao i cijene u prvoj polovini ožujka.

Osjećaj na tržištu je takav da se očekuje porast svih cijena žitarica narednih nekoliko dana, uzbuđenje raste oko idućeg USDA izvještaja. Cijene pšenice će određivati vremenski uvjeti , a bilo kakvo poboljšanje vremenskih uvjeta za HRW pšenicu moglo bi značiti prevrtanje cijena.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.