Cijene kukuruza i soje bez većih oscilacija

692

Veći promet u promet bilježi trgovanje na novosadskoj burzi u odnosu na prethodnu nedelju i daje perspektivu da bi u narednom periodu ovo tržište moglo biti ponovo privlačno mjesto za razmjenu većih količina roba.

pala cijena kukuruza

Statistika na tržištu kukuruza u tjednu za nama predstavlja ovo tržište kao izuzetno mirno i stabilno. Prosječna cijena trgovanja je iznosila 17,76 din/kg (1,12 kn), što je za zanemarivih 0,18% veća cijena nego prethodnog tjedna.

Soja je svoj kontinuitet u trgovanju preko novosadske burze potvrdila i tokom prošlog tjedna. Cijena tokom tjedna se za razliku od kukuruza kretala silaznom putanjom i to od početnih 40,80 din/kg bez PDV, pa do 40,50 din/kg (oko 2,55 kn), što je ujedno i bila cijena na zatvaranju burze. Prosječna cijena trgovanja je iznosila 44,76 din/kg sa PDV-om (2,82 kn) ili za 0,51% više nego prethodnog tjedna.

Još jedna roba je bila predmet tjednog trgovanja na burzi u Novom Sadu.To je suncokretova sačma sa 33% proteina čija je cijena od 26,40 din/kg (1,66 kn) manja u odnosu na prethodni tjedan za 3,51%.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.