Velike tvrtke prozvane zbog suša u Kaliforniji

701

Kompanija Nestle našla se u središtu najnovijeg skandala zbog eksploatacije resursa vode u SAD, pošto se njeno poslovanje, zajedno sa Coca Colom i drugim velikim punionicama, dovelo u vezu sa sušama u Kaliforniji.

sustavi za navodnjavanje

Peticijom, koja se provodi putem interneta, zahtjeva se od grupacije Nestle da momentalno zaustavi operacije punjenja svojih boca, prenosi švicarski list 24 sata.

Prema pisanju kalifornijskog lista The Desert Sun, dozvola za eksploataciju vode u kalifornijskim šumama tom švicarskom gigantu istekla je još 1988. godine.

“Dok se Kalifornija suočava s rekordnom sušom, nezamislivo je da Nestle nastavlja puniti svoje boce ovim dragocjenim resursom, izvozi ih i prodaje ostvarujući profit’, navodi se u peticiji, koju je za nekoliko dana potpisalo već oko 150 tisuća ljudi.

Iako iz Nestlea još nije stigao jasan odgovor u vezi s problematičnom licencom, ni o tome šta će se dogoditi sa njenih devet tvornica u Kaliforniji i sedam tisuća zaposlenih ako ne dobije produženje dozvole za eksploataciju šumskih izvora u tom području, iz švicarske firme uvjeravaju da su pojačali napore da se voda koristi na najefikasniji mogući način.

Iz kompanije podsjećaju da na 50 milijardi metara kubnih, koliko iznosi godišnja potrošnja vode u Kaliforniji, na njene operacije odlazi manje od četiri milijuna metara kubnih.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.