Cijena pšenice ne prestaje padati

862

Na burzi u Novom Sadu za razliku od prethodnog tjedna, kukuruz je bio veoma slabo zastupljen u strukturi prometa.

psenica

Prvu polovinu tjedna, na ovom tržišnom segmentu, obilježilo je nezainteresiranost kupaca za kukuruzom, što nije dozvolilo cijeni da se pomjeri sa točke od 15,00 din/kg (0,94 kn), bez PDV-a. Ipak kraj tjedna donosi veće interesiranje na strani potražnje, što je rezultiralo skokom cijene na 15,35 din/kg (0,96 kn), bez PDV-a. Aktualna cijena kukuruza time je u porastu, u odnosu na prethodni tjedan i to za 2,33%.

Tržište pšenice cijenovno i dalje oscilira u već viđenom cjenovnom rasponu.

Prošlotjedna prosječna cijena od 19,25 din/kg (1,21 kn), bez PDV-a niža je tek za 0,31%, u odnosu na prošlotjednu. Indikativan podatak za neke cjenovne prognoze u bliskoj budućnosti, je da je posljednja zaključena cijena za krušno zrno od 18,90 din/kg (1,19 kn), bez PDV-a, za pšenicu dobrih kvalitativnih performansi, najniže pojedinačno zabilježena cijena, još od studenog prošle godine.

Soja je tokom tjedna bila veoma interesantna za kupce. Prometovano je ukupno 200 tona, na osnovu čak pet burzovnih ugovora, po prosječnoj cijeni od 40,74 din/kg (2,57 kn) bez PDV-a, što samo potvrđuje prisutnu cijenovnu stabilnost sojinog zrna.

Prometovano je još i suncokretovom sačmom, u količini od 42 tone, po cijeni od 23,50 din/kg (1,48 kn) bez PDV-a.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.