U utorak kreće isplata izravnih potpora

1322

Ministarstvo poljoprivrede preko Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započet će u utorak 23. lipnja 2015. godine s isplatom drugog dijela izravnih potpora poljoprivrednicima.

poljoprivreda u SAD

Na račune 96.819 poljoprivrednih gospodarstava u idućih nekoliko dana isplatit će se ukupno 1,5 milijarda kuna, odnosno 50% preostalog iznosa novca predviđenog za izravna plaćanja u 2015. godini.

Izravna plaćanja poljoprivrednicima većinom se financiraju iz fondova Europske unije, a iz kojih Hrvatska ove godine povlači ukupno 1,67 milijardi kuna. Uz taj iznos, Hrvatska je iz Državnog proračuna izdvojila još 1,34 milijarde kuna, pa je ukupan iznos izravnih plaćanja namijenjen poljoprivrednicima u 2015. godini – 3,01 milijarde kuna. U odnosu na prošlogodišnju isplatu to je 800 milijuna kuna više za hrvatske poljoprivrednike ove godine.

Odmah nakon isplate, Agencija za plaćanja će svakom poljoprivredniku u AGRONET dostaviti Odluku o ostvarivanju prava na potporu za 2014. godinu.

potpore

Tablica sadrži prosječne iznose potpore po kategorijama, koji služe isključivo u informativne svrhe. Jedinične vrijednosti za Regionalno plaćanje su procijenjene, a stvarne vrijednosti ovise o raspoloživim pravima na plaćanja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.