Prosječna cijena zakupa je 820 kn po hektaru

1412

Državni zavod za statistiku objavio je podatke o cijenama i zakupu određenih kategorija poljoprivrednog zemljišta – oranica, livada i pašnjaka.

njive

Navedene kategorije zemljišta izabrane su prema preporukama Eurostata. Prema prikupljenim podatcima, prosječna cijena kupljenih oranica u Republici Hrvatskoj iznosi 28.583 kune po hektaru, livada 11.423 kune, a pašnjaka 7077 kuna.

Godišnja prosječna cijena zakupa oranica u Republici Hrvatskoj iznosi 820 kuna po hektaru, livada 396 kuna, a pašnjaka 297 kuna. U jadranskoj Hrvatskoj prosječna cijena zakupa oranica iznosi 1010 kuna po hektaru, livada 425 kuna, a pašnjaka 376 kuna, dok u kontinentalnoj Hrvatskoj cijena za kupa oranica iznosi 786 kuna po hektaru, livada 378 kuna, a pašnjaka 263 kune.

zakup

Inače, podaci o cijenama kupljenog zemljišta i zemljišta uzetoga u zakup ocijenjeni su u Državnom zavodu za statistiku na temelju raspoloživih administrativnih izvora Ministarstva poljoprivrede ‒ Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te Agencije za poljoprivredno zemljište.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.