Manifestacija Gradska farma u Poreču

1148

Hrvatska poljoprivredna agencija poziva vas u Poreč na Peškeru, u subotu 3. rujna 2016. godine od 9:00 – 18:00 sati na manifestaciju prodajno – izložbenog karaktera Gradska farma (City Farm).

Na Gradskoj farmi dvadesetak proizvođača meda i sira izložit će svoje proizvode i ponuditi građanstvu izbor domaćih i kvalitetnih namirnica, te pružiti sve informacije o procesu proizvodnje sira i meda. Gradsko stanovništvo imat će priliku kupiti domaći med i sir neposredno od njihovih proizvođača i postaviti pitanja vezana za proizvodnju namirnica koje će biti u prodaji.

Osim prodajnog dijela, održat će se izložba domaćih životinja, na kojoj će desetak uzgajivača izložiti ovce, koze, telad i pulad, držimo da će izložba biti posebno zanimljiva mlađoj populaciji. Uzgajivači izloženih životinja također će biti dostupni za odgovore na pitanja o uzgoju, načinu držanja, ishrani, te će posjetitelji imati mogućnost doznati sve što ih zanima, a vezano je za uzgoj domaćih životinja. Osim uzgajivača, na raspolaganju će biti i stručnjaci koji mogu pružiti informacije o brojnosti pojedinih vrsta životinja, zastupljenosti pasmina na našem području, te mnoge druge informacije.

Program na Gradskoj farmi:
10:30 – Igre za najmlađe
• Skakanje u vrećama
• Utrka s jajima
12:00 – Fotografiranje sa životinjama
14:00 – Predavanje uzgajivača: Jedan dan na farmi
15:30 – Predavanje uzgajivača: Iskustava malih poljoprivrednika s EU fondovima

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.