Bečko gradsko vinogradarsko dobro u lovu na nagrade

1000

Bečko gradsko vinogradsko dobro Cobenzl ne proizvodi samo sjajno vino, nego i med vrhunske kvalitete.

"Gold-prämierter" Bio-Honig vom Weingut Cobenzl
“Gold-prämierter” Bio-Honig vom Weingut Cobenzl

U sklopu bečke gradske uprave već preko 100 godina posluje i gradsko vinogradarsko dobro Cobenzel koje je poznato po svojim vrhunskim vinima, posebice bijelima. No uprava se dobra prije dvije godine odlučila i na nabavku pčela, čija se populacija u svijetu zbog štetnog utjecaja pesticida sve više smanjuje.

Rezultat ovogodišnje slatke berbe med je čiji su okus odredili pretežito cvjetovi lipe te kojemje Austrijski pčelarski centar dodijelio najvišu oznaku kvalitete, onu zlatnu.

Pčelarstvo se na gospodarstvu Cobenzl provodi po strogim biološkim smjernicama koje se ne odnose samo na dobivanje meda nego i na uzgoj pčela, njihovo hranjenje, prirodne materijale od koji su sagrađene košnice te pažljiv odabir mjesta ispaše.

No to nisu jedine dobre vijesti za Cobenzl. Naime dok se čeka ovogodišnja berba grožđa razlog za slavlje donosi i Pinot Noir Bellevue Reserve iz 2012. To je prvo bečko crno vino u povijesti vinarstva u Austrijikoje je na najznačajnijem austrijskom vinskom natjecanju odbrano kao najbolje. Osvojilo je žiri svojom jakom ali ujedno i elegantnom strukturom te bukeom po šumskom voću, kestenu i arancinima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Loading...

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.