3. Dani Slavonije u Zagrebu

748

I ove su godine u organizaciji Udruge branitelja proizvođača Panonije pod motom: kakvu su nam baštinu ostavili naši preci, takvu smo mi dužni ostaviti našoj djeci, organizirani tradicionalni 3. Dani Slavonije u Zagrebu. Događaj je to kojim se njeguje i promovira bogata poljoprivredna tradicija.

Izvor: Zagreb.hr
Izvor: Zagreb.hr

Cilj je manifestacije javnosti predstaviti naše autohtone proizvode, tradiciju, kulturu, te sve ono što može biti zanimljivo modernom turistu koji želi nešto vidjeti, upoznati i kušati, kako bi mu to ostalo duboko u sjećanju.

U skladu je navedenog, od ponedjeljka Trg bana Josipa Jelačića obogaćen znamenititm proizvodima Slavonije i Baranje zbog kojih će brojni zagrebački posjetitelji isprazniti novčanike.

Ovu je manifestaciju koja će trajati četiri dana svečano otvorio gradonačelnik Milan Bandić koji je kroz svoje riječi dao podršku nazočnim gospodarstvenicima koji donose dodanu vrijednost Republici Hrvatskoj.

“Naša manifestacija je gospodarskog, turističkog,kulturnog, i edukacijskog karaktera te se održava treću godinu za redom u Zagrebu pod pokroviteljstvom grada Zagreba i gradonačelnika gospodina Milana Bandić, a na istoj se predstavlja preko stotinu izlagača, branitelja i članova njihovih obitelji koji imaju registrirane gospodarske subjekte u proizvodnji slavonskih delicija tradicionalnih rukotvorina i dr. na ovoj manifestaciji će nazočiti i gosti iz dalmacije i drugih dijelova Lijepe Naše”, kažu u Udruzi.

Kao i prethodnih godina, manifestacija se i ove godine sastoji iz tri djela, gdje u prvom pratimo predstavljanje malih proizvođača iz sajamskog djela, dok u drugom kulturnom djelu “uživamo u Slavoniji” kroz nastup TS i KUD-a u prepoznatljivim nošnjama. Treći pak dio donosi predstavljanje karakteristične gastro ponude Slavonije tijekom kojeg će nazočni uživati u prezentacijskom i edukacijskom dijelu pripreme slavonskog čobanca, graha, kobasica, čvaraka i poderanih gača.

Ovakvim se i sličnim manifestacijama pomaže osiromašenim proizvođačima Slavonije i Baranje koji napokon imaju priliku prezentirati svoje hvalevrijedne proizvode koje tržište Europske Unije ne zamjećuje, i zato, hvala organizatorima na velikoj mogućnosti.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.