2. Sajam zimnice i autohtonih proizvoda u Zagrebu

875

U želji da se običaj pripreme zimnice ne izgubi, da se tradicijski proizvodi istaknu u odnosu na ostale proizvode na tržištu, te da se pomogne malim proizvođačima u plasmanu njihovih proizvoda i povezivanju s potrošačima, Ministarstvo poljoprivrede pokrenulo je projekt „Sajam zimnice i autohtonih proizvoda“.

sajam-zimnice

Drugu godinu zaredom Sajam zimnice i autohtonih proizvoda održat će se na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, od 28. do 30. listopada. Posjetitelji će Sajam moći obići svaki dan od 8:00 do 20:00 sati, osim u nedjelju 30. listopada kada se Sajam zatvara u 13:00 sati.

Veliki interes posjetitelja prošlogodišnje manifestacije te zadovoljstvo izlagača, potakli su nas da ove godine omogućimo sudjelovanje čak 118 izlagača iz svih hrvatskih županija, a u samoj organizaciji 2. Sajma zimnice i autohtonih proizvoda, pored Ministarstva poljoprivrede i Grada Zagreba, ove godine sudjeluje i Hrvatska udruga mladih poljoprivrednika.

Prvi Sajam zimnice i autohtonih proizvoda, organiziran je prošle godine na središnjem zagrebačkom trgu na kojem se predstavilo 77 malih proizvođača koji proizvode zimnicu i druge autohtone proizvode, među njima i one čiji nazivi su zaštićeni oznakama iz sustava kvalitete za poljoprivredne i prehrambene proizvode. Svečano otvarane Sajma biti će u petak, 28. listopada u 12:00 sati.

„Naša zemlja ima bogatu gastronomsku tradiciju i ponudu, a naš je cilj da što više domaćih autohtonih proizvoda uskoro pronađe svoj put do europskih oznaka izvornosti i zemljopisnog podrijetla. Ministarstvo će uvijek biti na usluzi proizvođačima i pomagati im da zajedno dođemo do cilja. Zimnica se tradicionalno priprema u cijeloj Hrvatskoj, a tko nije vičan u vlastitoj kuhinji ili je željan novih ideja i okusa, neka nam se pridruži na trodnevnom sajmu u središtu Zagreba.“, poručio je ministar Tomislav Tolušić uoči otvaranja ovogodišnjeg Sajma zimnice i autohtonih proizvoda.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Loading...

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.