Viro i Sladorana dodijelili priznanja Zlatna repa

970

Predsjednik Nadzornog odbora Marinko Zadro, predsjednik Uprave Željko Zadro i član Uprave Ivo Rešić dodijelili su priznanja Zlatna repa proizvođačima šećerne repe koji su ostvarili najbolji prinos bijelog šećera (t/ha) i najbolju digestiju u 2016. godini te dugogodišnjim poslovnim partnerima Vira i Sladorane.

„Izuzetno mi je drago vidjeti da se proizvođači vraćaju proizvodnji šećerne repe, što se odražava u značajnom povećanju ugovorenih površina za ovu godinu, te ćemo iduće godine imati za trećinu veću proizvodnu površinu. Iako možemo reći da proizvođačima dajemo značajno bolje financijske uvjete u odnosu na druge zemlje Europske unije, zadržavanjem ovakvih uvjeta šaljemo poruku našim kooperantima da želimo biti ravnopravni partneri u cilju dugoročne suradnje. Vjerujem da će ta suradnja u budućnosti biti još bolja zahvaljujući povezivanju Viro grupe sa snažnim strateškim partnerom, čime smo omogućili brz prijenos novih znanja i tehnologija koje će nam pomoći da hrvatska šećerna industrija bude konkurentna na zahtjevnom europskom tržištu“, naglasio je Željko Zadro, predsjednik Uprave Sladorane.

„Povoljne vremenske prilike i plodna zemlja spojeni sa znanjem i iskustvom proizvođača šećerne repe zaslužni su za proizvodne rezultate na razini najboljih europskih proizvodnji. Možemo reći da će 2016. godina ostati upamćena kao prva godina koja je pokazala sve mogućnosti i potencijale našega sirovinskog područja. Ujedno smo potvrdili da su naši planovi značajnog napretka u proizvodnji šećerne repe ostvarivi te da je budućnost proizvodnje kraljice ratarskih kultura puna optimizma“, istaknuo je Ivo Rešić, član Uprave Sladorane, dodajući kako ove godine tvornica obilježava 70 godina postojanja.

Sladorana je najboljim kooperantima i poslovnim partnerima dodijelila osam Zlatnih repa. Priznanje za najboljeg proizvođača šećerne repe u 2016. godini u kategoriji preko 500 ha dobila tvrtka PIK Vinkovci, dok je tvrtka VUPIK d.d. dobila priznanje za najboljeg proizvođača šećerne repe u kategoriji od 200 do 500 ha. Za najboljeg proizvođača šećerne repe u kategoriji od 100 do 200 ha priznanje je dobila tvrtka Arator d.o.o., dok je u kategoriji za najboljeg proizvođača šećerne repe u 2016. u kategoriji od 50 do 100 ha nagrađena tvrtka Meretine d.o.o.. PZ Ćelije Zlatnu repu osvojila je u kategoriji od 20 do 50 ha, a u kategoriji od 10 do 20 ha dobitnica je Slavica Crnković. Zlatna repa najboljem proizvođaču šećerne repe u 2016. godini u kategoriji do 10 ha dodijeljena je Peri Palijanu. Priznanje za dugogodišnju uspješnu poslovnu suradnju dodijeljeno je Poljoprivrednoj zadruzi Urod.

Za 2016. godinu Viro tvornica šećera dodijelila je sedam priznanja. Zlatnu repu za najboljeg proizvođača šećerne repe u 2016. godini u kategoriji preko 1000 ha dobila je tvrtka Belje. Tvrtci Fermopromet d.o.o. dodijeljeno je priznanje za najboljeg proizvođača šećerne repe u 2016. godini u kategoriji 200 do 500 ha, dok je u kategoriji od 20 do 50 ha priznanje dobila Poljoprivredno stočarsko voćarska zadruga Agrovladislavci. Gradimir Simić nagrađen je u kategoriji proizvođača sa zemljištem od 10 do 20 ha. Zlatna repa dodijeljena je OPG-u Marije Vranar u kategoriji proizvođača šećerne repe s najvećom digestijom u 2016. godini, dok je priznanje za uspješnu dugogodišnju poslovnu suradnju dodijeljeno Sandoru Kovacsu i Gaboru Ridegu iz Mađarske.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.