Ministar Tomislav Tolušić na ministarskoj konferenciji o ribarstvu na Sredozemlju na Malti

1137

Ministar Tomislav Tolušić boravio je u dvodnevnom posjetu Malti 29. i 30. ožujka 2017. godine gdje je sudjelovao u radu ministarske konferencije o ribarstvu na Sredozemlju koju je organizirala Europska komisija.

Više od 300 tisuća osoba izravno je zaposleno na ribarskim brodovima u Sredozemnom moru, a broj ljudi čija se radna mjesta nadovezuju na ribarstvo još je i veći. Stoga je nužan zajednički pristup gospodarenju i očuvanju ribljeg fonda. Sredozemno more dom je više od 10.000 organizama

Ministarska konferencija važna je politička poruka u rješavanju alarmantnog stanja stokova na Sredozemlju te njegova učinka na industriju i obalne zajednice. Na konferenciji su se okupili politički predstavnici sjeverne i južne obale Sredozemnog mora koji su potpisali maltešku deklaraciju MedFish4Ever. Deklaracija obvezuje na desetogodišnji rad na očuvanju ribljih stokova na Sredozemlju te zaštiti ekološkog i gospodarskog bogatstva te regije.

„Hrvatska odgovorno brine o očuvanju ribljeg fonda u Jadranskom moru. Naše iskustvo svakako može pomoći u postizanju dobrih rezultata na cijelom Sredozemlju. Ako mi nećemo politički stati iza zaštite budućnosti našeg mora i naših ribara za nekoliko desetljeća neće biti ribarstva na Sredozemlju. Prekomjerna eksploatacija svakog resursa dovela je do katastrofe, i povijest je to zabilježila. Ovo je trenutak u kojem je nužno djelovati i staviti sve karte na zajednički stol“, izjavio je ministar Tomislav Tolušić na Malti.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Loading...

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.