Mesnoj industriji Braća Pivac dodijeljen certifikat IFS Food

1400

Vrgorac, 27. travnja 2017.–Mesna industrija Braća Pivac dobila je potvrdu uvođenja i primjene sustava upravljanja u skladu s normom International Featured Standard (IFS) Food Verzija 6, jednim od najcjenjenijih i međunarodno priznatih trgovačkih standarda za kvalitetu i sigurnost hrane.

Pogon u Vrgorcu

Certificiranje je provedeno u trima pogonima smještenima u Vrgorcu i Zavojanama, koji su se tako pridružili proizvodnim pogonima tvrtki PPK, Vajda i Dalmesso, članicama Grupacije Pivac, koji već otprije posjeduju ovaj važan certifikat.

„Certifikat IFS Food važna je potvrda naše pripadnosti svjetskoj zajednici prehrambenih industrija koje slijede najstroža pravila u proizvodnji u cilju jamstva najviše kvalitete svojim potrošačima. U svim našim poslovnim aktivnostima sigurnost naših kupaca uvijek nam je bila na prvom mjestu. U skladu s tim nastavit ćemo i dalje sa značajnim ulaganjima u tom području i kontinuiranim radom na optimizaciji naših proizvodnih procesa“,izjavio je direktor proizvodnje Mesne industrije Braća Pivac dipl.ing.preh.teh. Darko Markotić.

IFS Food dodjeljuje se tvrtkama koje osiguravaju visoku razinu transparentnosti, kvalitete i zdravstvene ispravnosti hrane kroz cjelokupan lanac proizvodnje i isporuke robe.Analiza se temelji na trima kategorijama – sustavu upravljanja sigurnošću hrane, dobroj proizvođačkoj i trgovačkoj praksi te primjeni sustava HACCP usmjerenog na osiguravanje zdravstvene ispravnosti i sigurnosti namirnica.

Certifikacijski audit u pogonu Mesne industrije Braća Pivac u Zavojanama i dvama pogonima u Vrgorcu proveden je od 8. do 10. veljače od strane ovlaštene certifikacijske kuće, nakon čega je utvrđeno da su cjelokupni procesi proizvodnje i prerade crvenog i bijelog mesa, peradi i mesnih proizvoda u skladu s visokom razinom zahtjeva definiranom u normi IFS Food Verzija 6.

O Mesnoj industriji Braća Pivac

Mesna industrija Braća Pivac jedna je od vodećih mesnih industrija u Hrvatskoj, a njihova tradicija duga 65 godina seže do 1952. godine kad su u Vrgorcu u Dalmatinskoj zagori otac Ante i sin Milenko Pivac otvorili svoj prvi službeni mesarski obrt zasnovan na tradiciji obrade i sušenja mesa. Danas je brend Pivac sinonim za vrhunske suhomesnate delicije, zasnovane na pažljivo čuvanim receptima prenošenim s generacije na generaciju, s domaćim pršutom, pancetom i kraškim vratom kao najprepoznatljivijim i najznačajnijim proizvodima. Osim na policama velikih trgovačkih lanaca, Pivac svoje proizvode nudi i kroz više od 270 vlastitih mesnica i maloprodajnih trgovina diljem Hrvatske. Uz Mesnu industriju Braća Pivac, članice Grupacije Pivac su i PPK karlovačka mesna industrija, čakovečka Vajda i Dalmesso iz Klisa, a sviše od 1.180 zaposlenika u Mesnoj industriji

Braća Pivac i preko 2.000 u Grupaciji Pivac jedna su od najrespektabilnijih i najvećih obiteljskih mesnih industrija u ovom dijelu Europe. Prepoznajući važnost i potrebu za stalnim ulaganjem u održivost proizvodnih procesa te zaštitu zdravlja i sigurnosti potrošača, MIB Pivac u svojoj proizvodnji primjenjuje sustav upravljanja u skladu s međunarodnom normom kvalitete i sigurnosti hrane IFS Food, sustav HACCP za osiguranje zdravstvene ispravnosti hrane te sustav upravljanja kvalitetom ISO 9001.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.