Vindija i Tetra Pak – 40 godina uspješne suradnje

1311

Varaždin, Hrvatska (8.rujna 2017.)- Vindijina mljekara prva je u Hrvatskoj još 1977. godine započela puniti ‘z bregov mlijeko u Tetra Pak ambalažu, a tim je povodom obilježena 40. godina uspješne suradnje dviju kompanija.

“’Z bregov mlijeko je prije punih 40 godina po prvi put ušlo u domove naših vjernih kupaca, a za očuvanje njegove svježine i prepoznatljivog okusa zasigurno je zaslužna i vrhunska Tetra Pak ambalaža. Tada je to bio veliki iskorak u proizvodnji i inovacija koja je omogućila da sve do danas zadržimo visoki standard izvorne kvalitete naših proizvoda. Upravo se na kvaliteti gradila i razvijala uspješna suradnja Vindije i Tetra Pak-a i ponosan sam što i danas zajednički postižemo iznimne poslovne rezultate“, istaknuo je predsjednik uprave i vlasnik Vindije Dragutin Drk.

“Čast mi je danas biti ovdje i proslaviti 40 godina uspješne suradnje s našim istaknutim partnerom Vindijom. Od 1965. godine, Vindija je pod vodstvom gospodina Drka, istinskom legendom hrvatske mliječne industrije i industrije pića, značajno doprinijela razvoju mliječne industrije s inovativnim proizvodima visoke kvalitete koji su proizvedeni lokalno. Zahvaljujemo na povjerenju koje Vindija ulaže u naše dugogodišnje partnerstvo i veselimo se mnogim godinama pred nama i inovativnim projektima! “, nadodao je Francesco Faella, direktor Tetra Pak jugoistočne Europe.

Samo na jednoj proizvodnoj liniji s nazivom TBA/8 koja je u pogonu od 1991.,zabilježeno je 89.261 radnih sati. Ova linija godišnje proizvodi 26 milijuna paketa, što je jedna od najviše korištenih Tetra Pak linija u svijetu.

Počeci Vindije sežu u 1959. godinu kada je u Varaždinu osnovana Gradska mljekara koja je opskrbljivala grad svježim mlijekom i zapošljavala samo petnaestak ljudi, dok je Tetra Pak u rujnu 1952. sa svoje prve Tetra Pak linije za ambalažu isporučio prve materijale mljekari u Lundu gdje je i osnovana tvrtka godinu dana ranije.

Obje kompanije u potpunosti su posvećene neupitnoj kvaliteti proizvoda i pomno prate trendove u industriji mlijeka i pića. Nastavkom uspješne suradnje Vindija i Tetra Pak i u budućnosti će opravdavati povjerenje svojih dosadašnjih istjecati povjerenje budućih potrošača. Moto Tetra Paka “ŠTITI ŠTO JE DOBRO™” uz Kvalitetu Vindija jamstvo su zajedničkih uspjeha u budućnosti.

O Vindiji

Poslovni sustav Vindija čini ukupno osam tvrtki članica (Vindija, Koka, BLAGOdar, Vindon, varaždinska pekarnica Latica, riječka industrija ViR, županjska mljekara Novi Domil i Vindija trgovina), zapošljava preko 4.000 djelatnika, surađuje s 3.022 kooperanta i 500 vozača distributera te u sklopu svog širokog proizvodnog asortimana nudi više od 1.000 proizvoda. Nakon zauzimanja stabilnoga vodećeg položaja na domaćem prehrambenom tržištu, Vindija je učinila i iskorak u regiju. Trenutno se glavnina Vindijina poslovanja u inozemstvu nalazi u Srbiji, BiH i Makedoniji, gdje tvrtka ima svoje tvornice, komercijalne poslovnice i maloprodajne trgovine. Više informacija o Vindiji možete pronaći nawww.vindija.hr.

O Tetra Paku

Tetra Pak je svjetska vodeća tvrtka za pakiranje i ambalažu prehrambenih proizvoda. Zajednički radeći s našim kupcima i dobavljačima, pružamo sigurne, inovativne i ekološki prihvatljive proizvode koji svakodnevno zadovoljavaju potrebe stotine milijuna ljudi u više od 170 zemalja svijeta. S više od 24 000 zaposlenika diljem svijeta, vjerujemo u društveno odgovorno vodstvo u industriji pakiranja i ambalaže te održiv pristup poslovanju. Naš moto, “ŠTITI ŠTO JE DOBRO™,” odražava našu viziju da učinimo prehrambene proizvode sigurnima i dostupnima, svugdje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.