Vlada traži riješenje – mljekari odustali od blokade cisterni

529

ZAGREB  –  Predsjednik Sabora Josip Leko, potpredsjednica Dragica Zgrebec i potpredsjednik Odbora za poljoprivredu Ivica Mandić primili su predstavnike Stožera za obranu mlijeka . Na sastanku  su dogovorili da će država i Ministarstvo uložiti dodatna financijska sredstva da bi se približili željenoj otkupnoj cijeni mlijeka.

Nakon sastanka predsjednik Stožera za mlijeko Antun Laslo izjavio je  da ništa nije konkretno obećano, ali i da se pod hitno nešto mora učiniti, i da se mora iznaći financijsko riješenje da bi se sadašnja cijena mlijeka koju proizvođači traže približno ostvarila.

Ministar poljoprivrede je na sastanku Savjeta za mlijeko poljoprivrede ponudio dodatnih 800 kuna po kravi muzari, što mljekari smatraju nedovoljnim.

Ipak, mlijeko će u mljekare, barem od onih koji svoje nisu podijelili. S isporukom mljekari kreću sutra, a Laslo je zaključio kako nema razloga za blokiranje granica te da su radikalni potezi zadnje što se želi učiniti. Jučerašnji pregovori Ministarstva poljoprivrede i mljekara nisu završili uspješno. Maratonska sjednica Savjeta za mlijeko koja je trajala više od 10 sati završila je bez dogovora o otkupnoj cijeni mlijeka, pa dogovora nema, a  mljekari su opet na početku.

“Danas je stožer donio odluku da svi oni koji mlijeko nisu podijelili, predaju isto svojim mljekarama”, zaključio je Laslo nakon sastanka.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.