U Vukovaru održane radionice o novim mjerama financiranja ruralnog razvoja

763

Jučer je u Vukovaru održana šesta u nizu manifestacija „Naše domaće, sada i ubuduće“ koja informira poljoprivrednike kako do EU novca za ruralni razvoj: za opremanje farmi, izgradnju pogona, osiguranje usjeva, ali i za zelenu poljoprivredu – čije prakse poljoprivrednicima donose dodatni izvor zarade.

Radionice su održali predstavnici Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

„U Vukovarsko-srijemskoj županiji do sada je kroz mjere Programa ruralnog razvoja ukupno ugovoreno pola milijarde kuna. Došao sam čuti od poljoprivrednika na koji način možemo dodatno olakšati investicije u poljoprivredi i u kojem smjeru trebamo ići u novom razdoblju kako bi povećali proizvodnju hrane s hrvatskih farmi i polja“ – izjavio je ministar Tomislav Tolušić.

Nakon radionica, na radnom ručku s ministrom poljoprivrede – predstavljeni su proizvodi s oznakama Hrvatske poljoprivredne agencije: meso, mlijeko i jaja s hrvatskih farmi, med s hrvatskih pčelinjaka te brašno i kruh s hrvatskih polja, kao i hrvatski autohtoni proizvodi zaštićeni oznakom izvornosti EU.

„Kupujmo proizvode s hrvatskih farmi, najbolji su na svijetu“ – zaključio je ministar Tomislav Tolušić u Vukovaru.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.