XIV. savjetovanje uzgajivača svinja u RH

1000

U organizaciji Hrvatske poljoprivredne agencije i Središnjeg saveza udruga uzgajivača svinja Hrvatske od 29.-30.svibnja 2018. godine u Đurđevcu (hotel “Picok”) održat će se XIV. savjetovanje uzgajivača svinja u RH.

Cilj savjetovanja je prvenstveno edukacija i informiranje uzgajivača svinja, ali i stručnjaka iz različitih područja svinjogojstva kao što su: uzgoj i selekcija, držanje i hranidba svinja, zakonske legislative, ruralni razvoj, preventiva i zdravstvena zaštita, tehnologija proizvodnje, kvalitete svinjskog mesa, mesa hrvatskih farmi kao i ostalih aktualnih tema. Predavanja će održati profesori Agronomskog i Veterinarskog fakulteta iz Zagreba, Poljoprivrednog fakulteta iz Osijeka, stručnjaci Hrvatske poljoprivredne agencije, te sami uzgajivači kroz vlastiti primjer i kroz korisne savjete i razmjene iskustava. Temeljem prijašnjih iskustava, zaključak je da je savjetovanje središnje mjesto susreta uzgajivača i stručnjaka, razmjene iskustava unutar samih proizvođača, stjecanja korisnih i primjenjivih spoznaja, kao i unaprjeđenja poslovnih odnosa.

Predavanja će pokriti najvažnija područja s naglaskom na razvoj svinjogojske proizvodnje, iskoristivosti nacionalnog i različitih hibridnih programa u cilju povećanja populacije kao i vlastite samodostatnosti. Ove godine ćemo predstaviti i nekoliko novosti: održati će se dvije aktualne panel rasprave, novosti i aktualnosti uzgoja komercijalnih pasmina, uvažavajući tradicionalni uzgoj posvećen autohtonim pasminama kao i zdravstvenoj zašiti. Osim panel diskusija sa aktivnim sudionicima uzgajivača i struke, održati će niz stručnih predavanja kroz aktualnosti iz različitih područja svinjogojske proizvodnje.

Kompletan program možete pronaći OVDJE .

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Loading...

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.