Danas u Osijeku 5. Farm Show

585

Specijalizirani sajam poljoprivredne mehanizacije i opreme 5. Farm Show održava se u organizaciji Udruge prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme u RH na kojem će svoje proizvode izložiti 31 tvrtka. Tema sajma je poljoprivredna mehanizacija i oprema, te ostali proizvodi i usluge za poljoprivredu.

Natjecanja u oranju se održavaju u organizaciji Osječko-baranjske županije, Hrvatske udruge za organizaciju natjecanja orača, Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe i grada Osijeka, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede.

Na natjecanju u oranju će sudjelovati 32 orača iz 16 županija u dvije kategorije: pluga premetnjaka i pluga ravnjaka. Pobjednici Državnog natjecanja ostvariti će pravo sudjelovanja na 66. Svjetskom natjecanju u oranju koje će se sljedeće godine održati u Sjedinjenim Američkim Državama. Na natjecanju u oranju konjima nastupiti će pet zaprega.

Potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić otvoriti će kao izaslanik predsjednika Vlade RH 5. Farm Show, 16. Natjecanje u oranju RH i 7. Natjecanje u oranju konjima RH koje će se održati 25. kolovoza (subota) 2018. godine od 09:00 sati u Sportskoj zračnoj luci Osijek-Čepin.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.