Pametna poljoprivreda – upotreba novih tehnologija u poljoprivredi

314

U organizaciji Udruge inovatora Hrvatske 18. listopada ove godine u 13:00 održat će se konferencija Pametna poljoprivreda – upotreba novih tehnologija u poljoprivredi.

Konferencija je i središnje događanje ovogodišnjeg jubilarnog 10. Međunarodnog sajma inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji AGRO ARCA te 16. Međunarodne izložbe inovacija ARCA koji će u tri dana, od 18. do 20. listopada u NSK okupiti inovatore i istraživačke timove iz cijele Hrvatske te Bosne i Hercegovine, Makedonije, Kine, Irana, Poljske, Srbije i Slovenije.

Na konferenciji će govoriti prof. dr. sc. Bojan Jerbić s Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu (Robotika i umjetna inteligencija u službi inovacijskog razvoja), prof. dr. sc. Ivana Podnar Žarko s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (Interoperabilan IoT rješenja u poljoprivredi), Mia Filić, doc. dr. sc. Darko Vasić i doc. dr. sc. Zvonko Kostanjčar s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (Okvir za sustav potpore odlučivanju za male farme), doc. dr. sc. Matko Orsag i prof. dr. sc. Zdenko Kovačić s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (Poljoprivreda potpomognuta heterogenim robotskim sustavima), dr. sc. Davorka Moslavac Forjan iz Inovacijskog centra Nikola Tesla (Uloga Inovacijskog centra Nikola Tesla u stvaranju inovacijskog ekosustava – ilustrativni primjeri dobre prakse), Darko Gebaei iz tvrtke Agrivi d.o.o. (Izgradnja i distribucija najkompletnijeg poljoprivrednog softvera na Europskom tržištu), prof. dr. sc Vladimir Crnojević iz tvrtke BioSens (AgroSense: Digital Agriculture), Tihomir Šašić iz tvrtke iN2 d.o.o. (Field Watcher: alat za pametnu poljoprivredu), Gordan Jurišić iz tvrtke Skyfarm d.o.o. (Snimanje iz zraka u poljoprivredi s primjerom iz prakse). Moderator konferencije je prof. dr. sc. Nedjeljko Perić, ravnatelj Inovacijskog centra Nikola Tesla.

Organizator konferencije, izložbe i sajma je Udruga inovatora Hrvatske. Suorganizatori su Inovacijski centar Nikola Tesla, Sveučilište u Zagrebu, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Hrvatska zajednica tehničke kulture i Međunarodna federacija nacionalnih saveza inovatora (IFIA), pokrovitelji su Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a supokrovitelji Hrvatska gospodarska komora. Izložba i sajam održavaju se uz potporu generalnog sponzora, dioničkog društva Končar – Elektroindustrija te uz potporu Hrvatske agencije za malo gospodarstvo i investicije HAMAG-BICRO, tvrtke HS Produkt i PBZ Carda.

Postojanje dobrog inovacijskog sustava u kojem puno „mrava“ pokušava doći do inovacije i njezine komercijalizacije društvena je potreba i smjer u kojem naša zemlja treba ići, što su glavni motivi organizacije kako izložbe i sajma tako i konferencije usmjerene modernizaciji hrvatske poljoprivrede, poručuju organizatori.

Sudjelovanje na konferenciji kao i posjet izložbi i sajmu, besplatni su za posjetitelje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.