Ministrica Vučković na HUNGEXPO 2021. sa slovenskim kolegom Podgoršekom

212

Svoj posjet Mađarskoj i jednom od najvećih svjetskih sajmova HUNGEXPO 2021. ministrica poljoprivrede Vučković nakon susreta s veleposlanicom Socijalističke Države Vijetnam u Republici Hrvatskoj Nguyn Thi Bich Thao te mađarskim ministrom poljoprivrede Istvánom Nagyem iskoristila za bilateralni sastanak s ministrom poljoprivrede, šumarstva i prehrane Republike Slovenije Jožom Podgoršekom.

Hrvatska i slovenska strana su se usuglasile oko dosadašnje uspješne suradnje unutar Vijeća ministara poljoprivrede EU zemalja, uz izuzetnu suradnju stručnih službi oba ministarstva u područjima sigurnosti hrane, šumarstva te u dijelu pružanja savjetodavne i stručne podrške poljoprivrednicima te razvoju poljoprivrede i ribarstva.

Dvoje ministara su se dotakli brojnih zajedničkih aktualnih poljoprivrednih i šumarskih tema, pri čemu je poseban naglasak stavljen na trenutne izazove stočarskog i mliječnog sektora te konkretnog i promptnog pronalaska rješenja za proizvođače. Razgovaralo se i o novoj strategiji EU za šume do 2030. oko koje se trenutno vode brojne rasprave na EU razini.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Loading...

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.