Održan sastanak s poduzetnicima iz drvno-prerađivačke i industrije namještaja

59

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je s državnim tajnikom Šimom Mršićem i ravnateljicom Uprave šumarstva, lovstva i drvne industrije Renatom Ojurović u ponedjeljak 8. studenoga 2021. održala sastanak s predstavnicima drvo-prerađivačke i industrije namještaja, okupljenih u Udruženju drvno-prerađivačke industrije pri HGK, na temu aktualnosti u ovim industrijama.

Poduzetnici su izložili aktualne izazove i probleme s kojima se susreću u svakodnevnom poslovanju, istaknuvši važnost ovih industrija za gospodarski razvoj zemlje, pri tome zatraživši podršku za njihov daljnji razvoj.

„Razvoju drvno-prerađivačke i industrije namještaja pridonijeti će i sektorske intervencije kroz novi Strateški plan ZPP-a kao i potpore investicijskim ulaganjima putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Podaci iz kojih je razvidno da čak više od 11 % zaposlenih u našoj prerađivačkoj industriji čine upravo zaposleni u ovim industrijama, svakako ohrabruju, a iskorak prema njihovom daljnjem razvoju bit će i Nacionalni plan razvoja prerade drva i proizvodnje namještaja do 2030., koji je u procesu izrade u bliskoj suradnji s predstavnicima ovih industrija“, izjavila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković te dodala kako je ukupan prihod poslovnih subjekata u preradi drva i proizvodnji namještaja u 2020. iznosio gotovo 14 milijardi kuna, a pokrivenost uvoza izvozom bila je čak 152 %. U odnosu na isto razdoblje prošle godine, izvoz proizvoda prerade drva rastao je za gotovo 30 %, a izvoz namještaja više od 22 %.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Loading...

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.