U Varaždinskoj županiji otvoreno novo skladište krumpira sufinancirano iz Programa ruralnog razvoja

602

Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak je, u petak 27. svibnja 2022. godine, u Općini Vidovec, u nazočnosti zamjenice župana Varaždinske županije Silvije Zagorec i predsjednika Hrvatske poljoprivredne komore Mladena Jakopovića te ostalih uzvanika otvorio novo skladište krumpira koje je sufinancirano iz Programa ruralnog razvoja u iznosu 7,4 milijuna kuna, dok cjelokupna investicija iznosi 12 milijuna kuna.

Investiciju je pokrenula Poljoprivredna zadruga varaždinsko povrće, koja broji 10 članova proizvođača, a prema dostupnim podacima, obujam proizvodnje stavljene na tržište iznosi preko dvije tisuće tona krumpira. Uz tu namirnicu proizvode još zelje i ciklu, a asortiman planiraju proširiti novim poljoprivrednim proizvodima.

„Ovaj objekt znači puno za razvoj ove Zadruge, ali i za razvoj gospodarstva i poljoprivrede na razini cijele županije. Zadruga Varaždinsko povrće prva je proizvođačka organizacija u Varaždinskoj županiji i jedna od ukupno 23 na području Republike Hrvatske. Danas posluje s pet trgovačkih lanaca, što pokazuje da jedino udruženi, mali proizvođači u zajedništvu mogu opstati na izazovnom tržištu Republike Hrvatske i Europske unije“, rekao je državni tajnik Majdak.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.