10 milijuna kuna za očuvanje, održivo korištenje i razvoj genetskih izvora u poljoprivredi

301

U četvrtak, 29. prosinca 2022. godine, objavljen je novi Natječaj za provedbu podmjere 10.2. „Potpora za očuvanje, održivo korištenje i razvoj genetskih izvora u poljoprivredi“ iz Programa ruralnog razvoja. Ukupan iznos raspoloživih sredstava Natječaja je 10 milijuna kuna, a rok za podnošenje prvog dijela zahtjeva za potporu je od 6. veljače do 10. travnja 2023. godine, dok je rok za podnošenje drugog dijela zahtjeva za potporu do 15. prosinca 2023. godine.

Svrha potpore je potaknuti poljoprivredne prakse koje su korisne za okoliš, ublažiti negativne učinke poljoprivrede i povećati bioraznolikost, kao i očuvati genetske resurse vezane uz poljoprivredu te očuvati tradicionalne biljne i životinjske vrste koje su prilagođene lokalnim uvjetima te su u opasnosti od izumiranja.

Korisnici su javna tijela i pravne osobe koje se u skladu s nacionalnim zakonodavstvom bave očuvanjem biljnih ili životinjskih genetskih izvora, a visina potpore po korisniku računa se prema broju prihvatljivih aktivnosti i iznosi najviše do 50 tisuća eura po pojedinoj aktivnosti, uz stopostotan intenzitet potpore.

Do sada je za očuvanje, održivo korištenje i razvoj genetskih izvora u poljoprivredi ugovoreno više od 45 milijuna kuna potpora.

Detalje Natječaja možete pogledati na poveznici

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.