Obavijest o održavanju radionica o provedbi Nacionalne strategije za provedbu školske sheme voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda od školske godine 2023./2024. do školske godine 2028./2029.

193

Školska shema jedan je od programa kojim se provodi dio javnozdravstvene politike Europske unije, a kojim se potiče promoviranje zdravog načina života, osobito djece i mladih osoba. Shema predstavlja dobrovoljni, dodatni program, koji uz cjelogodišnji školski program prehrane učenika i sudjelovanje učenika u njezinim drugim mjerama, pozitivno utječe na poboljšanje prehrambenih navika djece školske dobi te razvija povezanost i pozitivan odnos djeteta prema prirodi i okolišu, kao i zajednici u kojoj živi i djeluje, a ima pedagoški, socijalni i ekonomski učinak na zajednicu u kojoj se provodi.

Budući da je s početkom nove školske godine 2023./2024. službeno počelo i novo programsko razdoblje Školske sheme, Ministarstvo poljoprivrede, Uprava za poljoprivredno zemljište, biljnu proizvodnju i tržište i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju organiziraju održavanje radionica o provedbi Nacionalne strategije za provedbu Školske sheme voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda od školske godine 2023./2024. do 2028./2029.

Stoga pozivamo osnivače odgojno-obrazovnih ustanova, odgojno-obrazovne ustanove i dobavljače za sudjelovanje na jednoj od radionica (prema administrativnoj i geografskoj lokaciji) koje će se održati u četiri regionalna centra u Republici Hrvatskoj prema slijedećem rasporedu:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.