FBIH: Dogovorena isplata subvencija

490

Poljoprivrednicima sa područja Federacije BiH do kraja mjeseca biti će isplaćene subvencije u iznosu od oko osam milijuna KM. Isti iznos subvencija planira se isplatiti I do kraja godine ukoliko se realizira poček sa Međunarodnim monetarnim fondom, dogovorili su predstavnici Saveza poljoprivrednih udruženja FBiH i federalne Vlade.

”Možemo biti djelomično zadovoljni. Do kraja ovog mjeseca biti će uplaćeno osam milijuna KM, a 10 milijuna do kraja godine. Napravili smo kompromis i sljedeće godine planirano je 68 milijuna maraka za poticaje i sedam milijuna za plavi dizel“, rekao je predsjednik Saveza poljoprivrednih udruženja FBiH Avdo Muslimović.

Predstavnici tog saveza sastali su se danas sa premijerom FBiH Nerminom Nikšićem, ministrom financija Antom Krajinom i ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerkom Ivankovićem Lijanovićem.

Poljoprivrednici su odustali od zahtjeva da se iz proračuna za sljedeću godinu izdvoji 188 milijuna KM za poljoprivredne poticaje jer ih je, prema Muslimovićevim riječima, Vlada FBiH uvjerila i dokazala da zbog velikih dugova nema više novca.

Pred zgradom Vlade FBiH u Sarajevu je stotinjak poljoprivrednika prosvjedovalo, zahtijevajući veće poticaje u 2013. godini, ali su se razišli nakon što je zbog nedostatka kvoruma otkazana sjednica federalne Vlade.

1 komentar

  1. vlast u FBiH je ili nesposobna ili korumpirana do grla, U njoj Jerko ivanković Lijanović i jedno i drugo, pa to je čista greška u vlasti

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.