Obavijest za vinogradare i vinare

900

Do 15. siječnja svi vinogradari i vinari su obvezni dostaviti Agenciji za plaćanja Izjavu o berbi te Izjavu o proizvodnji.

vinarstvo i vinogradarstvo

Sukladno Pravilniku o registru vinograda, obveznim izjavama, pratećim dokumentima i podrumskoj evidenciji svi vinari i/ili vinogradari dužni su do 15. siječnja podnijeti Izjavu o berbi i izjavu o proizvodnji, podsjeća Poljoprivredno savjetodavna služba.

Izjavu o berbi dužni su podnijeti proizvođači grožđa, koji jedan dio grožđa isporučuju u vinariju ili udrugu, jedan dio prodaju na slobodnom tržištu i jedan dio prerađuju u vlastitom podrumu.

Izjavu o berbi ne moraju podnositi proizvođači grožđa, koji sami prerađuju cjelokupan urod grožđa u vino, ili cjelokupan urod grožđa daju preraditi u svoje ime, ili cjelokupan urod grožđa isporučuju kao grožđe ili mošt vinariji ili udruzi.

Izjavu o proizvodnji dužna je podnijeti svaka fizička ili pravna osoba, koja proizvodi vino i/ili mošt.

Izjavu o proizvodnji ne trebaju podnositi proizvođači grožđa, koji u svojim prostorijama proizvedu manje od 1.000 litara vina od kupljenog grožđa i/ili mošta, koje nije niti neće biti stavljeno u promet i koji isporučuju dio svoje proizvodnje vinariji, ali zadržavaju pravo proizvodnje manje od 1.000 litara vina za osobnu potrošnju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.